Ingrediënten
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 100 gram gebroken zwarte spliterwten (oerdi)
- 2 gram gist
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 kleine surinaamse peper
- 1 handjevol spinazie
- 1/2 theelepel gemalen komijn
- 1 afgestreken theelepel zout
- 200ml water
- olie
Bereiding
- Week de oerdi 1 dag van tevoren.
- Rol de spinazie in een bundeltje en snij die in hele dunne reepjes.
- Maal de geweekte oerdi, knoflook en peper (zonder pitten) in een blender.
- Eventueel met een beetje water waarin de oerdi gewekt is om het malen te vergemakkelijken.
- Plaats de bloem, gist, komijn en zout in een grote bak en meng alles goed door elkaar.
- Voeg de oerdi-mix, spinazie en het water toe.
- Goed mengen tot een deeg. Het deeg dient niet te nat, maar ook niet te stug te zijn.
- Eventueel wat extra water toevoegen om dit te bereiken.
- Het deeg 2-3 uur laten rijzen.
Bakken
- Verhit voldoende olie in een pan.
Bakken
- Verhit voldoende olie in een pan.
- Gebruik middelhoog vuur, anders worden de bara’s snel bruin en is de binnenkant nog halfgaar.
- Neem een bolletje van het deeg op een vochtige handpalm, druk die plat en maak een gaatje in het midden.
- Het lijkt dan bijna op een klein schijfje ananas. Laat de bara vanaf je handpalm in de olie glijden.
- Het belangrijkste van een bara is dat er een gat/opening in het midden blijft.
- Goudbruin bakken en laten uitlekken op keukenpapier.
- Warm serveren met chutney.
0 Reacties