Recept: Pannenkoeken | Kookboek

Pannenkoeken zijn lekker luchtig en makkelijk zelf te maken met dit basisrecept (voor zoete en hartige pannenkoeken).


Ingrediënten:
  • 300 gr bloem
  • 4 eieren
  • 500 ml melk
  • snufje zout
  • boter om te bakken
  • Optioneel: spek, appel, rozijnen en/of kaas


Bereiding:
  • Doe de bloem in een kom en voeg een snufje zout hier aan toe.
  • Maak een kuiltje in het midden en kluts de eieren er in.
  • Voeg ongeveer ¼ van de melk er bij en mix dan tot een gladde massa.
  • Voeg dan beetje bij beetje de rest van de melk toe en mix tot een beslag.
  • Verhit een beetje boter in een pan.
  • Voeg met een soeplepel een schep beslag in de (pannenkoeken)pan en laat uitvloeien.
  • Voeg eventueel na een half minuutje (als de pannenkoek nog niet helemaal gestold is) wat dunne plakken appel, rozijn en/of spek toe.
  • Als de bovenzijde droog is, of te wel gestold is, en de onderkant een mooi kleurtje heeft kun je hem omdraaien met een spatel of met een deksel van een pan.
  • Bak dan ook de andere kant van de pannenkoek nog mooi bruin.
  • Leg op een bord en houd de pannenkoeken warm onder een bord en bak ook de rest.

Een reactie posten

0 Reacties