Recept: Lekkere surinaamse lapis | Kookboek

Lapis is een soort van cake dat opgebouwd is uit laagjes. Het is een plakkerige versie van kokosmelk gemaakt en heeft de typische roze en witte laagjes. Lapis is de Surinaamse variant van de Indonesische “Kue lapis".



Ingredienten
  • 1/2 liter kokosmelk
  • 5 eetlepels maïzena
  • 10 eetlepels witte suiker
  • roze kleurstof
  • water


Bereiding
-De kokosmelk op een laag vuur verhitten. 
-Meng daarna de suiker door de kokosmelk. 
-Maak een mengsel van de maizena en suiker in een half kopje water.
-Voeg dit toe aan de kokende kokosmelk. Kook hiervan onder constant roeren een dikke vla. 
-Verdeel na 2-3 minuten het mengsel over twee bakken. 
-Neem een ½ deel van de vla en doe deze in een schaal. 
-Meng de kleurstof gelijkmatig door 1 van deze bakken. 
-Schenk nu voorzichtig om en om laagjes roze en witte mengsel van ongeveer 4-5mm dikte. 
-Elk laagje natuurlijk eerst goed laten koelen. 
-In de koelkast bewaren. 
-Daarna serveren in blokjes. 
-Het hangt van u af welke kleursof u wilt zetten. 



Een reactie posten

0 Reacties