Ingrediënten
- ongeveer 500 gram gekookte witte rijst
- 1 fijngesneden ui
- 50 gram gepelde garnalen
- 100 gram zeer fijngesneden geroosterd of gebakken kippenvlees (of varkensvlees).
- 2 eieren
- scheut light soy sauce (lichte heldere sojasaus)
- zout naar smaak
- 2 bosuitjes in heel dunne ringetjes gesneden
- 1/2 theelepel ve-tsin
- zonnebloemolie
- Klop de eieren los in een kommetje met zout en de soy sauce.
- Verhit de olie in een wok. De olie moet echt heel heet zijn.
- Fruit dan de ui kort aan en voeg dan de garnalen toe.
- Voeg dan het gebakken vlees toe en de ve-tsin toe en bak alles 1 minuut op hoog vuur.
- Voeg dan de geklopte eieren toe en blijf goed roeren tijdens het stollen van het ei zodat kleine stukjes ontstaan.
- Schuif de massa naar de kant en voeg nog een klein beetje olie toe en laat dit heet worden.
- Voeg dan de rijst toe en roer alles goed om tijdens het bakken. Voeg extra zout naar smaak toe.
- Voeg op het laatst de fijngesneden bosuitjes toe en zet het vuur uit.
0 Reacties