- 1 harde kokosnoot
- 1,5 liter water
- 2 stengels citroengras
- 150 gram suiker
- 1/3 theelepel zout
- 3 theelepels cola of dawet essence
- 75 gram maizena
- 350 ml water (voor de maizena)
Bereiding
- Schil en rasp de kokosnoot.
- Voeg 1 liter water toe.
- Goed mengen en even laten staan.
- De geraspte kokos uitpersen en het vocht opvangen.
- Kook een half liter water met de suiker en het citroengras tot een lichte stroop.
- Voeg de kokosmelk, stroop, cola of dawet essence en het zout samen. Goed roeren.
- Los de maizena op in 175 ml water.
- Breng 175 ml water aan de kook en voeg daarna het maizenamengsel toe.
- Goed roeren tot een stevige pap ontstaat.
- Druk de pap meteen door een schuimspaan (met ronde gaten) of zeef met grote mazen en vang de maizenavlokjes op in een bak met koud water.
- Voeg de maizenavlokjes toe aan de dawet.
- In de koeling slechts 2 dagen houdbaar.
0 Reacties