Ingredienten
- 250 gr. verse kikkererwten
- 1/2 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 surinaamse peper
- 1/3 theelepel komijnpoeder
- olie
- zout
Bereiding
-De verse kikkererwten 24 uur van tevoren in water laten weken.
-Gebruik minimaal 3 x zoveel water, in dit geval zal 750ml voldoende zijn.
-Na het wellen de kikkererwten spoelen met schoon water en eventuele losgeraakte vliesjes verwijderen.
-Maal de knoflook en peper (zonder pitten) fijn en snij de ui in kleine stukken.
-Maal de knoflook en peper (zonder pitten) fijn en snij de ui in kleine stukken.
-Verhit 6-7 eetlepels olie in een pan.
-Bak de knoflook, peper en ui halfgaar en voeg daarna de kikkererwten zonder vocht toe.
-Bak het geheel al roerend gedurende 8-10 minuten.
-Aan het eind kan de komijn en het zout naar smaak worden toegevoegd.
0 Reacties