Recept: Goegrie | Kikker Erwten | Channa | Kookboek

Goegrie is een hapje van gebakken kikkererwten met peper, ui en knoflook uit de Hindoestaanse keuken. Kikkererwten worden “channa” genoemd in het Hindoestaans.


Ingredienten 
  • 250 gr. verse kikkererwten
  • 1/2 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 surinaamse peper
  • 1/3 theelepel komijnpoeder
  • olie
  • zout

Bereiding

-De verse kikkererwten 24 uur van tevoren in water laten weken. 
-Gebruik minimaal 3 x zoveel water, in dit geval zal 750ml voldoende zijn. 
-Na het wellen de kikkererwten spoelen met schoon water en eventuele losgeraakte vliesjes verwijderen.

-Maal de knoflook en peper (zonder pitten) fijn en snij de ui in kleine stukken. 
-Verhit 6-7 eetlepels olie in een pan. 
-Bak de knoflook, peper en ui halfgaar en voeg daarna de kikkererwten zonder vocht toe. 
-Bak het geheel al roerend gedurende 8-10 minuten. 
-Aan het eind kan de komijn en het zout naar smaak worden toegevoegd.

Een reactie posten

0 Reacties