Recept: Gulgula | Kookboek

Gulgula is een snoepje dat meestal gemaakt wordt voor specifieke feestelijke gelegenheden oftewel kan het gemaakt worden voor eigen gebruik. Gulgula's lijken op donut gaten en het is heel eenvoudig om te maken.

Ingrediënten 
  • 500 gr bloem
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 -3 eieren
  • vanille
  • 2 dl melk ( 1 vol glas )
  • 4 theelepels bakpoeder
  • 250 gr rozijnen
  • 250 gr suiker

Bereiding 

-De bloem zeven met de kaneel en bakpoeder. 
-Een kuiltje in het midden maken en de eieren hierin breken. 
-Een scheutje melk erbij doen en vanuit het midden al roerende de rest van de melk erbij schenken. 
-Het beslag goed kloppen. 
-Daarna vermengen met de gewassen rozijnen en een deel van de suiker. 
-Op een met bloem bestoven plank of aanrecht een lange rol vormen. 
-Hiervan plakjes van 2 cm dikte snijden. 
-Deze plakjes in de rest van de suiker wentelen. 
-De olie heet laten worden en ze hierin gaar en lichtbruin bakken. 
-Strooi daarna suiker of poedersuiker erover voor het uitserveren.

Een reactie posten

0 Reacties