Ingrediënten
- 500 gr bloem
- 1 theelepel kaneel
- 2 -3 eieren
- vanille
- 2 dl melk ( 1 vol glas )
- 4 theelepels bakpoeder
- 250 gr rozijnen
- 250 gr suiker
Bereiding
-De bloem zeven met de kaneel en bakpoeder.
-Een kuiltje in het midden maken en de eieren hierin breken.
-Een scheutje melk erbij doen en vanuit het midden al roerende de rest van de melk erbij schenken.
-Het beslag goed kloppen.
-Daarna vermengen met de gewassen rozijnen en een deel van de suiker.
-Op een met bloem bestoven plank of aanrecht een lange rol vormen.
-Hiervan plakjes van 2 cm dikte snijden.
-Deze plakjes in de rest van de suiker wentelen.
-De olie heet laten worden en ze hierin gaar en lichtbruin bakken.
-Strooi daarna suiker of poedersuiker erover voor het uitserveren.
0 Reacties