Ingredienten
Soato soep bouillon
Saoto soep bouillon
-Snij de ui en knoflook in kleine stukken.
- 250 gram kipvleugels of soepvlees
- kleine ui
- 2 teentjes knoflook
- 10-12 pimentkorrels
- 1 stuk laos (5-6 cm)
- 1 stengel citroengras
- 3-4 salamblaadjes
- 1/4 theelepel witte peper
- 2,5 liter water
- zout
- 2 takjes selderij
- 300 gram kipfilet
- 200 gram tauge
- 2 grote aardappelen
- 100 gram vermicelli
- 1 kleine ui
- 4 teentjes knoflook
Saoto soep bouillon
-Snij de ui en knoflook in kleine stukken.
-Verhit 1 eetlepel olie in een soeppan.
-Bak de ui en knoflook lichtbruin en voeg het (kokend) water toe.
-Daarna het soepvlees, pimentkorrels, laos, citroengras, salamblaadjes.
-Nu kan de hele kipfilet erbij (voor de vulling).
-Wanneer de kipfilet gaar is, deze uit de pot halen en apart leggen.
-Het geheel ongeveer 30 minuten laten doorkoken.
-Voeg 5 minuten voor het eind de witte peper toe.
-Zout naar smaak.
Vulling
-Pluis de kipfilet (eerder uitgekookt in de soep).
-Pluis de kipfilet (eerder uitgekookt in de soep).
-Doe 1 theelepel olie in een koekenpan en bak de geplozen kip even aan.
-Schil de aardappelen en snij die in stokjes van ongeveer 2,5×0,5×0,5 cm.
-Schil de aardappelen en snij die in stokjes van ongeveer 2,5×0,5×0,5 cm.
-Bak de geraspte aardappel en vermicelli en meng ze goed door elkaar.
-Snij de ui en knoflook in smalle reepjes en bak deze goudbruin.
-Snij de selderij in fijne stukjes.
0 Reacties