Recept: Heerlijke saoto soep | Kookboek

Saoto soep is een heldere kippensoep uit de Javaanse keuken. Gemaakt van verse kruiden en geserveerd met gepluiste kip, gekookt ei, tauge, gebakken aardappel, vermicelli, knoflook en uien. Eventueel met witte rijst.


I
ngredienten

Soato soep bouillon
  • 250 gram kipvleugels of soepvlees
  • kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 10-12 pimentkorrels
  • 1 stuk laos (5-6 cm)
  • 1 stengel citroengras
  • 3-4 salamblaadjes
  • 1/4 theelepel witte peper
  • 2,5 liter water
  • zout
Vulling
  • 2 takjes selderij
  • 300 gram kipfilet
  • 200 gram tauge
  • 2 grote aardappelen
  • 100 gram vermicelli
  • 1 kleine ui
  • 4 teentjes knoflook
Bereiding

Saoto soep bouillon

-Snij de ui en knoflook in kleine stukken. 
-Verhit 1 eetlepel olie in een soeppan. 
-Bak de ui en knoflook lichtbruin en voeg het (kokend) water toe. 
-Daarna het soepvlees, pimentkorrels, laos, citroengras, salamblaadjes. 
-Nu kan de hele kipfilet erbij (voor de vulling). 
-Wanneer de kipfilet gaar is, deze uit de pot halen en apart leggen. 
-Het geheel ongeveer 30 minuten laten doorkoken. 
-Voeg 5 minuten voor het eind de witte peper toe. 
-Zout naar smaak.



Vulling
-Pluis de kipfilet (eerder uitgekookt in de soep). 
-Doe 1 theelepel olie in een koekenpan en bak de geplozen kip even aan.
-Schil de aardappelen en snij die in stokjes van ongeveer 2,5×0,5×0,5 cm. 
-Bak de geraspte aardappel en vermicelli en meng ze goed door elkaar. 
-Snij de ui en knoflook in smalle reepjes en bak deze goudbruin. 
-Snij de selderij in fijne stukjes.

Een reactie posten

0 Reacties