Recept: Lekkere krokante bakabana | Kookboek

Bakabana wordt in het nederlands gebakken bananen genoemd. Bakabana wordt gemaakt van rijpe bananen waarbij deze in plakjes gesneden worden. Daarna gezet in een zoet deegje en goudbruin gebakken.



Ingredienten voor bakabana

  • Blom 
  • 3 grote rijpe bakbananen
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 175 ml water
  • 1 theelepel suiker
  • 1 mespunt zout
  • olie
Bereiding
-Maak eerst een deegje voor de banaan. 
-Zet eerst de zelfrijzend bakmeel in een kommetje. 
-Voeg suiker, bakpoeder en een beetje zout erin.  
-Roeren tot een slap deegje. 
-Schil de bananen en snij ze in lange, dunne plakjes (ongeveer 0,5 cm dik). 
-Zet de plakjes dan door de deeg en zorg ervoor dat de plakjes helemaal bedekt zijn met het deeg. 
-Verhit daarna de olie in een pan en stop de bedekte plakjes 1 voor 1 in de hete olie (anders gaan ze aan elkaar plakken). 
-Goed goudbruin laten bakken en warm serveren.




Een reactie posten

0 Reacties