Ingredienten
- 500 gr. gele spliterwten
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 eetl. djira (komijnzaadjes)
- zout naar smaak
- 1/2 of hele madame Jeanette peper (eventueel van zaadjes ontdaan)
- zonnebloemolie
- beetje water
- tajerblad
Bereiding
- Week de gele erwten (dahl) een nachtje en laat ze goed uitlekken.
- de jeera even heel kort opbakken in een koekenpan. Kijk uit dat ze niet aanbranden, het gaat er alleen maar om dat het aroma kan vrijkomen. Wrijf ze fijn met een stamper.
- Doe de gele erwten, de ui, knoflook, madame jeanette peper, tajerblad, zout naar smaak en de fijngewreven djira in een blender. Pureer het tot een vaste massa.
- Haal het uit de blender en voeg eventueel met je handen nog wat water toe aan de massa, zodat het een werkbaar deeg wordt (niet te nat en niet te droog, je moet er balletjes van kunnen draaien).
- Verhit in een diepe pan de zonnebloemolie en doe er daarna de balletjes deeg in, niet meer dan 10-20 tegelijk. Ze moeten niet te groot zijn, zoiets als knikkers ter grootte van een euro en hoeven ook niet perfect rond te zijn.
- Eet er een sambal van madame jeanette peper bij of kant en klare hotsauce.
0 Reacties