Ingredienten
- 1 kg diepvries pomtayer
- 2 kippenbouten
- 1 ui
- 4 tomaten
- 4 takjes selderij
- 1 kleine surinaamse peper
- 2 eetlepels piccalilly
- 1 dopje rum
- 1 sinaasappel
- 1 eetlepel suiker
- 1/2 theelepel zwarte peper
- 1 snufje nootmuskaat
- 1 theelepel tomatenpuree
- 2 maggiblokjes
- 1 eetlepel margarine
- 1/3 theelepel zout
- olie
- water
Bereiding
- De pomtayer laten ontdooien.
- In een grote schaal de pomtayer mengen met de piccalilly, rum, suiker en het sap van de sinaasappel.
- Snij de helft van de ui fijn en de andere helft in ringen.
- Snij de selderij fijn.
- Hak de kip in eetbare stukken.
- Mix de kipdelen met de zwarte peper, zout en nootmuskaat en 1 uur laten intrekken.
- Bak de kip halfgaar in de margarine met 3-4 eetlepels olie.
- Leg de kip apart.
- Gebruik dezelfde oliemix voor het aanbakken van de tomaat, tomatenpuree, ui en maggiblokjes.
- Gebruik dezelfde oliemix voor het aanbakken van de tomaat, tomatenpuree, ui en maggiblokjes.
- Ongeveer 1-2 minuten koken. Voeg 300 ml water toe.
- Weer 1-2 minuten laten doorkoken.
- Beboter een bakpan (als de bak straks gevuld is, moet de pom ongeveer 5-6 cm dik zijn).
- Beboter een bakpan (als de bak straks gevuld is, moet de pom ongeveer 5-6 cm dik zijn).
- Vul de bakpan tot de helft met de pomtayermix.
- Schenk de helft van de opgekookte saus erover.
- Verdeel de kipdelen, uienringen en soepgroente over de pomtayermix.
- Doe de resterende pomtayer en saus erover heen.
- Ongeveer 2,5 – 3 uren in de oven op 190C.
0 Reacties