Recept: Roomhoorn | Kookboek

Ingredienten hoorntjes
  • 20 g boter
  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 1 eiwit
  • 30 g amandelen
  • 30 g hazelnoten

Ingredienten vulling
  • 250 ml melk
  • 30 g suiker
  • 1 vanillestokje
  • 16 g custard
  • 250 ml slagroom
  • confiture van rood fruit
  • poedersuiker

Extra nodig
  • hoorn vormpjes
  • spuitzak

Bereiding
-Verwarm de oven voor op hetelucht 180°C.
-Vet de vormpjes in met boter.
-Leg 4 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een langwerpige plak en snijd deze in banen.
-Rol de banen bladerdeeg om de hoornvormpjes.
-Bestrijk het deeg met eiwit en rol het door de gehakte amandelen en hazelnoten.
-Bak de hoorntjes ongeveer 20 minuten in de oven.
-Houd wat melk achter en breng de rest van de melk met 15 g suiker en het opengesneden vanillestokje aan de kook.
-Roer de custard los met de achtergehouden melk en voeg het al roerend aan de kokende melk toe.
-Laat de custard ongeveer 2 minuten koken en vervolgens afkoelen.
-Klop de slagroom met de rest van de suiker lobbig.
-Spatel de room door de koude custard en doe het in de spuitzak.
-Verwijder de hoorn vormpjes uit de afgekoelde hoorntjes.
-Schep in elk hoorntje een theelepel confiture en vul ze met de custardroom.
-Bestuif de hoorntjes met poedersuiker

Een reactie posten

0 Reacties