Recept: Roti | Kookboek

Roti is een hartige pannenkoek uit de Hindoestaanse keuken. Gemaakt van bloem en gevuld met gemalen gele erwten of aardappel. Serveren met masala kip, -eend, -lams, pompoen, aardappel met kouseband.



Ingredienten

  • 500 gram zelfrijzend bakmeel
  • 350 ml. water
  • 1/3 theelepel zout
  • 1 theelepel olie
Gele erwten vulling
  • 250 gram gele erwten
  • 1 theelepel hele komijn
  • 2 teentjes knoflook
  • zout
Aardappel vulling
  • 250 gram aardappelen
  • 1 theelepel hele komijn
  • 2 teentjes knoflook
  • zout
Bereiding

Roti
-Kneed de bakmeel, water, zout en olie tot een soepel deeg.
-Maak er een grote bol van, wrijf die in met een dun laagje olie en laat het minimaal 2 uren rijzen.
-Strooi wat bloem op de tafel of het aanrecht. Maak een bolletje deeg van ongeveer 6-7 cm. 
-Indien er nog vulling in komt, druk het bolletje met de vingers plat tot ongeveer 1cm dikte en doe 1 volle eetlepel vulling in het midden.
-Dichtvouwen en maak er weer een bolletje van.
-Rol de bolletjes met een deegroller uit tot de dikte van een pannenkoek.
-Gebruik voldoende bloem om scheuren en plakken te voorkomen.
-Bak de roti in een grote koekenpan of op een speciale rotiplaat.
-Tijdens het bakken beide zijden helemaal insmeren met een dun laagje olie.
-Na het bakken warm houden in een theedoek.


Gele erwten vulling
-Rooster de komijnzaden in een kokenpan.
-Niet laten aanbranden.
-Kook de gele erwten gaar in water.
-Laten afkoelen en samen met de knoflook en komijnzaden fijnmalen.
-Op smaak brengen met een snufje zout

Aardappel vulling
-Rooster de komijnzaden in een kokenpan.
-Niet laten aanbranden. Kook de aardappelen gaar in water.
-Laten afkoelen en samen met de knoflook en komijnzaden fijn prakken.
-Vulling op smaak brengen met een snufje zout.

Een reactie posten

0 Reacties