Ingredienten
- 500 gram zelfrijzend bakmeel
- 350 ml. water
- 1/3 theelepel zout
- 1 theelepel olie
- 250 gram gele erwten
- 1 theelepel hele komijn
- 2 teentjes knoflook
- zout
- 250 gram aardappelen
- 1 theelepel hele komijn
- 2 teentjes knoflook
- zout
-Kneed de bakmeel, water, zout en olie tot een soepel deeg.
-Maak er een grote bol van, wrijf die in met een dun laagje olie en laat het minimaal 2 uren rijzen.
-Strooi wat bloem op de tafel of het aanrecht. Maak een bolletje deeg van ongeveer 6-7 cm.
-Indien er nog vulling in komt, druk het bolletje met de vingers plat tot ongeveer 1cm dikte en doe 1 volle eetlepel vulling in het midden.
-Dichtvouwen en maak er weer een bolletje van.
-Rol de bolletjes met een deegroller uit tot de dikte van een pannenkoek.
-Gebruik voldoende bloem om scheuren en plakken te voorkomen.
-Bak de roti in een grote koekenpan of op een speciale rotiplaat.
-Tijdens het bakken beide zijden helemaal insmeren met een dun laagje olie.
-Na het bakken warm houden in een theedoek.
-Dichtvouwen en maak er weer een bolletje van.
-Rol de bolletjes met een deegroller uit tot de dikte van een pannenkoek.
-Gebruik voldoende bloem om scheuren en plakken te voorkomen.
-Bak de roti in een grote koekenpan of op een speciale rotiplaat.
-Tijdens het bakken beide zijden helemaal insmeren met een dun laagje olie.
-Na het bakken warm houden in een theedoek.
Gele erwten vulling
-Rooster de komijnzaden in een kokenpan.
-Niet laten aanbranden.
-Kook de gele erwten gaar in water.
-Laten afkoelen en samen met de knoflook en komijnzaden fijnmalen.
-Op smaak brengen met een snufje zout
Aardappel vulling
-Rooster de komijnzaden in een kokenpan.
-Niet laten aanbranden. Kook de aardappelen gaar in water.
-Laten afkoelen en samen met de knoflook en komijnzaden fijn prakken.
-Vulling op smaak brengen met een snufje zout.
0 Reacties