- 450 gr. bloem
- ½ theel. zout
- 100 gr. gesmolten boter
- 1½-2 dl. koud water
- 5 flinke aardappelen
- 2 eetl. massala
- 1 theel. fijn gesneden groene peper
- 1 kopje diepvries doperwten
- ½ blikje wortelen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetl. komijnzaad (djira)
- 2 takjes selderij
- olie
- zout
- 2 eieren.
Bereiding
Deeg
- Doe de bloem en het zout in een kom en druppel er de gesmolten boter overheen.
- Wrijf de boter met uw vingertoppen door het meel, tot het mengsel op grove broodkruimels lijkt.
- Meng er langzaam het water doorheen en pak het meel samen om een deeg te maken.
- Kneed het deeg krachtig door, tot het glad en zacht is en niet meer aan uw vingers plakt.
- Maak een bal van het deeg, wikkel er vershoudfolie omheen, en leg het deeg in de koelkast.
Vulling
- De aardappelen schillen en half gaar koken met zout.
- Het komijnzaad bakken in een droge pan en fijn wrijven.
- In de hete olie fijn geperste knoflook, gesneden ui, de massala, de peper, de fijngemaakte djira, de in stukjes gesneden aardappelen, de doperwten, de worteltjes en de in stukjes gesneden selderij bakken.
- Alles flink omscheppen.
- Van het deeg vierkante deeglappen snijden en die diagonaal doorsnijden zodat er 2 driehoeken ontstaan.
- Op elke driehoek een lepel van de vulling doen (zorgen dat de vulling niet aan de rand komt, anders springen de samosa's open hij het hakken) en de twee tegenover elkaar liggende punten naar elkaar toe brengen.
- 2 eieren loskloppen met 2 eetl. water en de randen van de samosa's hiermee bestrijken.
- De samosa's in het frituurvet hakken en laten uitlekken. De samosa's met een pittige ketchup saus serveren.
- Doe de bloem en het zout in een kom en druppel er de gesmolten boter overheen.
- Wrijf de boter met uw vingertoppen door het meel, tot het mengsel op grove broodkruimels lijkt.
- Meng er langzaam het water doorheen en pak het meel samen om een deeg te maken.
- Kneed het deeg krachtig door, tot het glad en zacht is en niet meer aan uw vingers plakt.
- Maak een bal van het deeg, wikkel er vershoudfolie omheen, en leg het deeg in de koelkast.
Vulling
- De aardappelen schillen en half gaar koken met zout.
- Het komijnzaad bakken in een droge pan en fijn wrijven.
- In de hete olie fijn geperste knoflook, gesneden ui, de massala, de peper, de fijngemaakte djira, de in stukjes gesneden aardappelen, de doperwten, de worteltjes en de in stukjes gesneden selderij bakken.
- Alles flink omscheppen.
- Van het deeg vierkante deeglappen snijden en die diagonaal doorsnijden zodat er 2 driehoeken ontstaan.
- Op elke driehoek een lepel van de vulling doen (zorgen dat de vulling niet aan de rand komt, anders springen de samosa's open hij het hakken) en de twee tegenover elkaar liggende punten naar elkaar toe brengen.
- 2 eieren loskloppen met 2 eetl. water en de randen van de samosa's hiermee bestrijken.
- De samosa's in het frituurvet hakken en laten uitlekken. De samosa's met een pittige ketchup saus serveren.
0 Reacties