Recept: Teloh | Kookboek

Teloh is uitgekookte en gefrituurde stukken cassave, meestal geserveerd met trie (kleine visjes) sambal, pindasaus of bakkeljauw. Dit Javaans gerecht is vrij simpel te maken.




Ingredienten 

  • 1 kilo cassave
  • olie
  • zout

Bereiding

-Schil de cassave en snij deze in stukken van bijvoorbeeld 7x4x4cm. 
-Probeer de stukken even groot te houden, zodat ze bij het uitkoken en bakken gelijktijdig garen. 
-Breng voldoende water aan de kook, voeg het zout toe en kook de cassave gaar. -Aangezien de cassave nog gebakken moet worden, is het beter om het niet te zacht te koken. 
-Te zachte cassave kan het uit elkaar gaan vallen (hangt van de kwaliteit af) of bakt van de buitenkant niet zo krokant. 
-Het beste is om het uit te koken, totdat de buitenkant net niet zacht wordt.

Een reactie posten

0 Reacties