Recept: Verborgen garnalen | Kookboek

Garnalen worden vaak gebruikt voor kreeftachtigen. Dit kan meestal gevonden worden in zoet en zout water. Garnalen kan krokant gebakken worden en lekker met ketchup saus gegeten worden.


Ingrediënten
  • 8 reuzengarnalen (vers of uit de diepvries)
  • 3 eetl bloem
  • 1 ei
  • ½ citroen
  • 5 eetl paneermeel
  • Olie om te frituren
Dipsaus
  • 1 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eelt honing
  • 1 eetl sojasaus
  • 1 eetl limoensap
  • 3 eetl ketjap manis

Bereiding

-Verwijder de zaadjes van de rode peper en hak de rest heel fijn. 
-Pers de knoflook uit en meng met de rode peper. 
-Voeg de rest van de ingrediënten toe en roer door elkaar. 
-Verwarm het in een pannetje tot het een beetje begint in te dikken en laat daarna afkoelen.

-Pel de garnalen en verwijder als nodig is het darmkanaal. 
-Besprenkel ze met de citroen. 
-Maak een kommetje met bloem, een met een losgeklopt ei en een met paneermeel. 
-Houd ze vast aan het staartje en haal ze een voor een door de bloem, ei en paneermeel. 
-Verhit de olie op ongeveer 175 graden en frituur de garnalen in 2 minuten krokant. -Serveer ze samen met de pittige ketjap dip.

Een reactie posten

0 Reacties