- 8 reuzengarnalen (vers of uit de diepvries)
- 3 eetl bloem
- 1 ei
- ½ citroen
- 5 eetl paneermeel
- Olie om te frituren
- 1 rode peper
- 1 teentje knoflook
- 1 eelt honing
- 1 eetl sojasaus
- 1 eetl limoensap
- 3 eetl ketjap manis
Bereiding
-Verwijder de zaadjes van de rode peper en hak de rest heel fijn.
-Pers de knoflook uit en meng met de rode peper.
-Voeg de rest van de ingrediënten toe en roer door elkaar.
-Verwarm het in een pannetje tot het een beetje begint in te dikken en laat daarna afkoelen.
-Pel de garnalen en verwijder als nodig is het darmkanaal.
-Pel de garnalen en verwijder als nodig is het darmkanaal.
-Besprenkel ze met de citroen.
-Maak een kommetje met bloem, een met een losgeklopt ei en een met paneermeel.
-Houd ze vast aan het staartje en haal ze een voor een door de bloem, ei en paneermeel.
-Verhit de olie op ongeveer 175 graden en frituur de garnalen in 2 minuten krokant. -Serveer ze samen met de pittige ketjap dip.
0 Reacties