Recept: Zachte Bojo | Kookboek

Bojo is een zachte cake uit de Creoolse keuken. Het wordt gemaakt van geraspte cassave en kokos met rozijnen en rum.


Ingredienten 
  • 1000 gram geraspte cassave
  • 250 gram geraspte kokos
  • 200 gram bruine suiker
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 eetlepel kaneel
  • 100 gram rozijnen
  • 30 ml rum
  • 3 eieren
  • 150 ml melk
  • 100 gram margarine
  • 1 theelepel amandel essence
  • 1 theelepel vanille essence

Bereiding
-Smelt de helft van de margarine in een pannetje. 
-Laat de rozijnen gedurende 15-60 minuten in de rum staan. 
-Meng de geraspte cassave, kokos, bruine suiker, kaneel en zout door elkaar.
-Meng de gesmolten margarine, eieren, melk en essences tot 1 geheel in een aparte bak. 
-Voeg beide bakken al roerend samen. 
-Voeg de rozijnen met rum toe. 
-Het mengsel in een beboterde blik of schaal doen, met het liefst een dikte tussen de 4 en 7 cm. 
-Leg de resterende (vaste) margarine in delen over het mengsel. 
-Bak de bojo in een voorverwarmde oven op 180C gedurende 75 tot 90 minuten.
-Helemaal laten afkoelen en serveren.

Een reactie posten

0 Reacties